Nytiltrådte Zidane vil hente titel med Real Madrid

Skrevet af admin

04/01/2016

Dagens topnyheder

Mandag aften blev Zinedine Zidane præsenteret som cheftræner for Real Madrid, som samtidig fyrede Rafael Benitez fra posten.

43-årige Zidane, der selv repræsenterede den spanske fodboldklub fra 2001 til 2006, kommer fra en stilling som træner for klubbens B-hold.

Den levende legende fra Frankrig meldte allerede på mandagens pressemøde ud, hvad resten af sæsonen kommer til at handle om for Real Madrid.

- Vi er den bedste klub i verden med de bedste fans i verden. Jeg vil gøre mit bedste for, at vi har vundet noget, når sæsonen er slut.

- Jeg tror på, at det kommer til at ske, siger Zinedine Zidane ifølge nyhedsbureauet dpa.

Real Madrid ligger aktuelt på tredjepladsen i Primera Division, mens klubben er gået videre til 1/8-finalerne i Champions League.

Zinedine Zidane var gennem en periode på cirka ti år frem til karrierestoppet i 2006 anerkendt som en af de bedste spillere i verden.

Franskmanden slog for alvor igennem i Bordeaux, og i 1996 kom han til Juventus.

Den italienske topklub solgte ham fem år senere til Real Madrid for over en halv milliard kroner, hvilket var verdensrekord i mange år.

Zinedine Zidane vandt i 2002 Champions League med Real Madrid, og året efter var han med til at vinde det spanske mesterskab.

På landsholdsplan vandt han med Frankrig VM i 1998 og EM i 2000.

Karrieren som aktiv sluttede på spektakulær vis i 2006, da han under VM-finalen mellem Frankrig og Italien nikkede italieneren Marco Materazzi en skalle i brystet og blev vist ud.

Frankrig tabte siden finalen efter straffesparkskonkurrence.

/ritzau/