Nyttig viden: En myte at du ikke må sluge dit tyggegummi

Det er det amerikanske sundhedssite Sixwise.com, der har talt med forskellige fagfolk, som forklarer, hvad det egentlig betyder for din krop og din fordøjelse, når du kommer til at sluge dit tyggegummi.

Ifølge den store tyggegummiproducent Wrigley, så består tyggegummi af en række indholdsstoffer, som bliver opløst, når du tygger, og som ryger ret let igennem systemet.

Det gælder bl.a. sødemidler eller sukker, smagsstoffer og blødgørende midler. Men der er også gummibase i, så du kan tygge længe på det, og hvis du sluger denne del, vil det blot passere helt igennem dit system i løbet af et par dage.

Du behøver altså ikke bekymre dig om, at gummimassen sætter sig fast i din mave eller hober sig op i din tarm som årene går, hvis du skulle komme til at sluge flere stykker.

Har du oppustet mave? Se hvad du kan gøre ved det med det samme på Femina.dk

Det andet indhold er faktisk værre
Ifølge lægen Karl S. Kruszelnicki er der imidlertid andre virkninger ved at spise tyggegummi, der potentielt kan være langt mere generende for dit velbefindende.

- De dårlige bivirkninger ved tyggegummi inkluderer diarre, mavepine og luftafgang. Derudover kan du få mundsår af kanelaroma samt højt blodtryk og lavt indhold af kalium i blodet fra lakridsaroma, siger lægen til Sixwise.com.

Pas på med det sukkerfri tyggegummi
Andrew Weil, der også er læge, forklarer, at det især er det sukkerfri tyggegummi, der kan lede til maveproblemer.

- Sukkerfrit tyggegummi – slugt eller ej – i større mængder kan give fordøjelsesproblemer. Sukkererstatningen, som du finder i sukkerfrit tyggegummi, optages ikke i kroppen, men passerer videre i tyndtarm og tyktarm og kan føre til diarre, siger han til Sixwise.com.

Sådan kan tyggegummi løse et irriterende kropsproblem. Se mere på Soendag.dk

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip

Dagens TV