Nyvalgt VU-formand: Danmark er et tabersamfund

»Hver gang der er et problem i Danmark, spørger vi, hvad alle andre kan gøre, i stedet for hvad vi selv kan gøre. Vi griber sjældent i egen barm,« siger Jens Husted til Politiken og uddyber:

»Klynkeriet blandt danskerne skaber et tabersamfund, hvor ingen tager ansvar for sig selv. Danskerne skal forstå, at det ikke er kommunen og naboerne, der skal løse problemerne for dem. Det skal de selv.«

Den nyvalgte formand mener, det er nødvendigt med et opgør, fordi Danmark er udfordret af den internationale konkurrence, som danskerne ikke prøver at løse, men i stedet sidder og surmuler og klynker over i et hjørne.

»Hvis ikke vi tager det seriøst ved at gøre op med vores klynkeri, ender vi altså som et tabersamfund,« siger Jens Husted og medgiver, at generaliseringen er ret bombastisk.

»Ja, men det er tydeligt, at mange ikke vil tage ansvar. Med det samme, der bliver foreslået reformer, står der tusindvis foran Christiansborg og demonstrerer. Det er nærmest en nationalsport at klynke. Det her samfund er totalt udfordret, og hver gang politikerne forsøger at gøre noget ved det, bliver det imødegået af klynk«.

Dagens Gossip