OAO ærgrer sig over FOA-udmelding

»Jeg synes, det er ærgerligt, at FOA har valgt at melde sig ud af OAO på grund af aftalen med regeringen om modernisering af den offentlige sektor. OAO har indgået en aftale, som sikrer, at vi får medbestemmelse på det, der kommer til at ske i den offentlige sektor,« siger Flemming Vinther i en skriftlig kommentar.

Reaktionen kommer, efter at FOA tirsdag besluttede at forlade OAO fra årsskiftet. Beslutningen blev truffet på et ekstraordinært møde i hovedbestyrelsen mandag. Her valgte FOA at træde ud af OAO i protest over OAOs aftale med regeringen om modernisering af den offentlige sektor.

Forbundene FTF, OAO og AC blev sammen med regeringen i sidste uge enige om en mini-trepartsaftale, der skal sikre moderniseringer i den offentlige sektor. Ifølge FOA vil regeringen hente 12 milliarder kroner på effektiviseringer i de kommende år, hvilket ligger under »ambitionsniveauet« for organisationen, der repræsenterer 192.000 medlemmer primært i den offentlige sektor.

Ifølge OAOs formand Flemming Vinther har OAO »forpligtet sig til at medvirke til en modernisering af den offentlige sektor, hvor vi kan fastholde fokus på vores medlemmers faglighed og trivsel.«

»OAO har ikke indgået en aftale om, at parterne bag aftalen om modernisering kan fravige overenskomsterne. Det er suverænt overenskomstparterne selv, der kan indgå aftale om forsøg med overenskomsterne – det vil sige FOA selv. OAO har naturligvis heller ikke med aftalen forpligtet sig til at finde effektiviseringer for 12 milliarder kroner i den offentlige sektor,« siger han.

»Det er ærgerligt for både fagbevægelsen og vores medlemmer, hvis dette fører til en splittelse af OAO. Derfor er vi naturligvis indstillet på at drøfte med FOA, hvad et fremtidigt bæredygtigt grundlag for OAO kan være,« siger Flemming Vinther.

OAO repræsenterer 30 medlemsorganisationer, hovedsageligt LO-forbund, med ansatte på offentlige arbejdspladser.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip