OB forblev sæsonens største skuffelse

Intet sted blev der fejret i Superligaens sidste spillerunde, som Brøndby-spillerne gjorde efter sejren og overlevelsen i Horsens.

Men det betød ikke, at dramaet, festen og skuffelserne var trukket ud af de resterende fem kampe. Flere steder blev sidste spillerunde en alvorlig oplevelse. Forårets udviklinger gør det magtpålæggende for et stort antal sportsdirektører og trænere at agere og justere på spillertruppen, hvis efteråret skal rette op på en kedelig tendens. Ikke bare i Brøndby.

Den tendens gør sig også gældende hos mestrene anno 2013. FC København festede i Parken med guldlinjer på både plænen og på tøjet. Men selvom konkurrenterne har haft svært ved at presse Arïel Jacobs brede trup til det yderste, så blev sæsonafslutningens 1-1-resultat mod Sønderjyske endnu et bevis på manglende udnyttelse af potentialet.

Sæsonen står uden tvivl nu i bogen som endnu en magtdemonstration fra Danmarks førende klub. Superliga-topscorer Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen står tilbage som to af ligaens absolut største åbenbaringer i både den hjemlige liga og på landsholdet. Men samtidig er pointhøsten på 65 point et enkelt dårligere end sidste sæsons superskuffelse, hvor FC Nordsjælland løb med mesterskabet. Ti afsluttende kampe med blot den ene afgørende sejr over FCN tjener som bevis på, at flere profiler gennem hele sæsonen har haft svært ved at finde den form, der tidligere gav point mod Barcelona i Champions League.

Mandagens skuffelsen blev dog mere tydelig i Herning, hvor FCM på trods af en sejr på 3-2 over AGF ikke kommer til at spille europæisk fodbold i næste sæson. På trods af Esbjergs nederlag på 0-1 i Farum holder pokalvinderne fast i fjerdepladsen på bedre målscore end både FC Midtjylland og AaB. Sidstnævnte klemte sig akkurat ind på femtepladsen ved at udligne til 2-2 i sidste minut af hjemmekampen mod bronzevinderne fra Randers FC. Dermed er der europæisk fodbold til AaB, der påbegynder nye udfordringer med ny sportsdirektør i Allan Gaarde. Han kan få travlt med at styrke holdet og polstre sig mod nedrykningsspøgelset, hvis profiler som topscorer Nicklas Helenius og Kasper Kusk forlader den unge skude.

Efter en sæson reddet af profiler som Mads Albæk, Kristian Bak og Petter Andersson går også FCM en ny sæson i møde, hvor unge talenter skal slå til for at redde både økonomi og status i den bedste række. AGF står mere med røde ører efter en sæson, hvor træner Peter Sørensens tropper lå godt til i vinterpausen, mens et forsøg på generationsskifte endte med at være medvirkende til en voldsom deroute.

Den nok største udfordring venter dog sportsdirektør Jesper Hansen, der i går var med til at sende AC Horsens ned i landets næstbedste række. Mest fordi, han nu skifter til OB. Fynboernes nedsmeltning har været total i et forår, der med blot syv point tæller som det dårligste i klubbens Superliga-historie. Efter seks klare nederlag på stribe, kom Troels Bechs modløse hold ikke ud af den negative stime efter et 3-3-resultat mod Silkeborg, der afslørede, at fynboerne nok er ligaens dårligst organiserede mandskab efter nærmest desperate skifter i startopstilling eller den taktiske formation fra kamp til kamp hele foråret.

Rodet efter den fyrede sportsdirektør Poul Hansen florerer stadig i form af stygge fejlindkøb af spillere som Cedric N'Koum og Mohammed Diarra. Men heller ikke træner Troels Bechs vikariat på sportsdirektørstolen har bidraget til ro i en trup, der nu bør skabe grund for overvejelse om udskiftning af op mod ti spillere, der ikke holder niveau. Størst ser problematikken ud omkring manglen på et defensivt anker på den centrale midtbane. Truppen tæller heller ikke en født venstre back, mens den tidligere så duelstærke anfører Anders Møller Christensen har leveret sin nok dårligste sæson og dermed sender et kraftigt signal om behovet for en ny leder til den gennemhullede defensiv.

Problemer er der nok af i en økonomisk deprimeret Superliga, der til gengæld har gjort talenter til kampafgørende profiler.

 

 

Dagens Gossip