OB fortsætter det gode forår og øjner medaljestriden

13/03/2016

OB vandt søndag 3-1 over FC Nordsjælland på hjemmebanen i Odense og tager dermed et vigtigt skridt mod Superligaens topstrid.

Med de tre point bringer holdet sig op på 31 point og ligger dermed inden for afstand af det store felt af hold, der i øjeblikket kæmper om medaljerne. En god start på foråret har nu kastet syv point i tre kampe af sig for OB.

Begge hold kunne med en sejr tage et stort skridt mod den sjove ende af ligaen, og det var da også to hold, der kæmpede indædt fra start og spillede både offensiv og aggressiv fodbold.

Men de mange angreb i begge ender kastede også kontramuligheder af sig, og det gav pote for OB efter bare 17 minutter.

Nordsjælland var tæt på at score i den ene ende, men det resulterede blot i en hurtig omstilling, hvor OB's Anders K. Jacobsen alene mod fire mand buldrede igennem Nordsjælland-forsvaret og tacklede bolden forbi David Jensen i målet til 1-0.

Nordsjælland havde svært ved at bryde gennem OB's forsvar i første halvleg, og det så længe ud til, at OB kunne gå til pause med en føring.

Men med ét minut tilbage af halvlegen fandt Nordsjælland nøglen til at bryde forsvaret op: En dyb stikning til hjemvendte Tobias Mikkelsen, der afdriblede målmanden og fra en spids vinkel lagde bolden i nettet til pausestillingen 1-1.

Kort inde i anden halvleg udspillede en episode af de mere bizarre sig, da OB efter et hjørnespark fik bolden i mål endnu en gang. Og selv om målet først blev dømt, blev det ét minut senere annulleret for en korrekt offside.

OB fik dog alligevel afgjort kampen til egen fordel, da holdets topscorer Rasmus Festersen med mindre end et kvarter tilbage opsnappede en bold i FCN-forsvaret, og med et langskud bragede bolden i mål.

To minutter før tid var det så Rasmus Falk, der med en flot dribling snød FCN-forsvaret og lukkede kampen til slutresultatet 3-1.