OB sejrer og forlænger Hobros scoringskrise

19/03/2016

Scoringskrisen har bidt sig voldsomt fast i Hobro, som lørdag igen måtte gå fra banen uden at have scoret og med endnu et nederlag i bagagen efter besøg fra Odense.

OB var det bedste hold og vandt 2-0, mens Hobro var ufarlige i hele kampen og stadig ikke har scoret i Alka Superligaen siden 4-4-kampen mod Esbjerg 22. november sidste år. Det er seks kampe på stribe uden scoring.

De første 45 minutter blev en uskøn affære, hvor ingen af holdene formåede at skabe voldsomt mange chancer.

Efter en godkendt indledning formåede OB's boldsikre spillere anført af Rasmus Falk ikke at få greb om kampen.

Selv om det lykkedes Hobro at slå fynboernes spil i stykker, så havde Hobro ikke selv kvalitet nok til at skabe noget i OB's felt.

Gæsterne stod for de bedste chancer i første halvleg, men meget sigende var den farligste situation en tværaflevering fra Anders K. Jacobsen i feltet, der aldrig endte med en afslutning, fordi den lå mellem to medspillere.

Nordjyderne kunne gå til pause med bevidstheden om, at planen med at slå OB's spil i stykker var lykkedes, men også med en klar fornemmelse af, at man stadig ikke havde været i nærheden af at blive farlige selv.

Der skulle et mål til for at åbne kampen op, og det kom tidligt i anden halvleg.

Hobro tabte bolden på midten af banen, og det straffede OB effektivt. Fra højre side lagde Rasmus Festersen en præcis aflevering lidt skråt bagud i feltet til Anders K. Jacobsen, som køligt sparkede bolden fladt ind ved fjerneste stolpe.

Det gav udeholdet lidt mere ro, og pasningsspillet kom til at fungere bedre.

De hårdt prøvede nordjyder havde stadig enormt svært ved at spille sig til chancer, og så kunne Rasmus Falk i stedet afgøre sagerne med en flot scoring til 2-0 i 72. minut.

Falk spillede bande med Azer Busuladzic og gled ind i venstre side af feltet, hvorfra han med en følt inderside lagde bolden ind i det lange hjørne.

Målet tog den sidste tro ud af Hobro-spillerne, og så kunne OB let køre sejren hjem.

Fynboerne er nu kun et point efter Brøndby på femtepladsen og kun to point fra AaB på andenpladsen i den tætte topstrid.

Hobro er isoleret i bunden med 11 point op til Esbjerg på den rigtige side af nedrykningsstregen.