OB ser ingen oplagt løsning på komprimeret Superliga

Skrevet af admin

25/06/2015

Mest læste i dag

Hvis det danske fodboldlandshold kvalificerer sig til EM i Frankrig næste år, skal klubberne give en hånd med for at hjælpe landstræner Morten Olsens forberedelser.

Det siger OB's sportschef, Jesper Hansen, der dog mener, at man efterhånden er ved at løbe tør for idéer.

- Man vil jo gerne have puslespillet til at gå op, men vi har haft den her diskussion hvert eneste år i de seneste 15 år, og der er simpelthen så mange ting, man skal tage højde for, hvis man skal ændre noget, siger han.

Det internationale fodboldforbund (Fifa) og det europæiske fodboldforbund (Uefa) fastlåser en række dage til kampe i midtugen til Champions League og Europa League, der medfører, at der ikke må spilles Superliga.

Divisionsforeningen ønsker at spille på de dage klokken 18.30, men det blokerer Uefa og Fifa for.

Om der skal spilles superligafodbold længere ind i december eller med opstart tidligere efter vinterpausen, virker også usandsynligt, mener Jesper Hansen.

- Vi spiller jo allerede fodbold tidligere og senere, end vi har gjort før, og vi vil jo gerne have mennesker på stadion, og her spiller vejret en vigtig rolle, siger han.

- At Uefa og Fifa beslaglægger midtugedagene gør det jo utroligt svært at få kabalen til at gå op, tilføjer han.

Som programmet for superligasæsonen 2015/2016 ser ud nu, vil landstræner Morten Olsen blot få 12 dage fra sidste spillerunde, til EM sparkes i gang i Frankrig.

/ritzau/