Obama afblæser møder på grund af orkan

Præsident Barack Obama kom mandag tilbage til Washington efter at have aflyst dele af sin valgkampagne for at lede katastrofeberedskabet forud for orkanen Sandys hærgen på den amerikanske østkyst.

- Obama rejser ikke til Wisconsin tirsdag, som det var planlagt. Han bliver i Washington på grund af forværrede vejrforhold og overvåger indsatsen mod orkanen Sandy, hedder det i en erklæring fra Det Hvide Hus.

Obama kom tilbage til Washington fra Florida, hvor han mandag skulle have deltaget i et stort valgmøde sammen med tidligere præsident Bill Clinton - otte dage før valgdagen.

Både Florida og Wisconsin er delstater med stor betydning i præsidentvalgkampen. Uvejret har også fået Obama til at aflyse dele af sin valgkampagne i svingstaterne Virginia og Colorado.

Men iagttagere fremhæver, at orkanen også giver Obama en chance for at fremstå som en statsmand midt under en naturkatastrofe.

Den republikanske præsidentkandidat, Mitt Romney, har også aflyst flere valgmøder på grund af uvejret.

I New York meddeler de lokale myndigheder, at flere tunneler lukkes - deriblandt Holland-tunnelen og tunnelen fra Brooklyn til Manhattan. Broerne i storbyen forbliver åbne indtil videre.

Omkring 50 millioner mennesker fra Midtatlanten til Canada befinder sig i vejen for det knap 1600 kilometer brede uvejr, som, meteorologer siger, kan blive det største, der rammer fastlandet i USA's historie.

Sandy ventes at vælte træer omkuld, forårsage ødelæggelser på bygninger, være skyld i strømafbrydelser og udløse voldsomme oversvømmelser.

USA's Nationale Orkancenter, NHC, siger, at kategori 1-stormen har taget til i styrke, da den har vendt sig mod kysten.

Meteorologerne hos NHC regner også med, at Sandy vil kunne afstedkomme en livstruende stormflod, orkanagtige vindstød ved kysterne og kraftige snefald i Appalacher-bjergene.

Ni amerikanske delstater har erklæret undtagelsestilstand.

Kilde: Reuters

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip