Obama afkorter Europa-tur og rejser til Dallas

Skrevet af admin

09/07/2016

Dagens topnyheder

USA's præsident, Barack Obama, vil rejse til Dallas tidligt i næste uge efter torsdagens skyderi, hvor fem politibetjente mistede livet, mens syv andre blev såret af skud.

Det oplyser Det Hvide Hus i en meddelelse.

Præsidenten forlader Europa, hvor han i øjeblikket deltager i Natos topmøde, en dag tidligere end planlagt. Det betyder, at et planlagt besøg i Spanien søndag bliver kortere end ventet.

Obama vil flyve til Spanien lørdag efter Nato-mødet, der holdes i Polen. Men programmet for det spanske besøg bliver mindre omfattende, så han kan være i Washington søndag aften.

- Præsidenten har taget imod en invitation fra Dallas-borgmester Mike Rawlings om at rejse til Dallas tidligt i næste uge, lyder det i meddelelsen.

Torsdagens skyderi i Dallas, der ligger i delstaten Texas, skete i forbindelse med en demonstration mod politivold. Folk var gået på gaden for at protestere mod to drab begået af politifolk på sorte mænd i løbet af ugen. Begge episoder er blevet optaget på video.

Mod slutningen af demonstrationen blev der pludselig skudt fra en højtliggende position ned mod politiet på gaden. Ifølge politiet, der uden held forhandlede med gerningsmanden, gik han bevidst efter hvide politifolk.

Det endte med, at ordensmagten detonerede en bombe i bygningen, hvor manden havde forskanset sig, hvilket kostede ham livet.

Barack Obama siger, at han vil arbejde på tiltag, der kan mindske "racemæssige skævheder" i det amerikanske retssystem.

- Præsidenten vil fortsætte med at arbejde for at bringe folk tættere sammen for at støtte vores politibetjente og samfund og finde en fælles platform til at diskutere politiske tiltag, der kan adressere de vedvarende racemæssige skævheder i vores retssystem.

/ritzau/