Obama aflyser rejse til Malaysia

Reuters citerer malaysiske medier for, at præsidenten i stedet sender udenrigsminister John Kerry til der asiatiske land i næste uge.

For den malaysiske regering er Obamas aflysning noget af en streg i regningen.

Ifølge BBC har en amerikansk præsident ikke besøgt Malaysia siden Lyndon B. Johnson gæstede landet.

Turen til Malaysia skulle have været starten på en rundrejse i Asien, der foruden Malaysia omfattende Indonesien, Brunei og Filippinerne, men det er ikke i øjeblikket klart, om Obama også aflyser denne del.

Budgetstriden på præsidentens hjemmebane betyder, at flere end 700.000 offentligt ansatte er blevet sendt hjem, efter at det ikke er lykkedes republikanerne og demokraterne i Kongressen at blive enige om et statsbudget for næste år. Republikanerne undlader at stemme for budgettet i tiltro til, at det kan presse præsident Obama til at opgive eller udskyde sin sundhedsreform, der betyder, at millioner af mindrebemidlede amerikanere får ret til en sygeforsikring.

Hjemsendelsen af de offentligt ansatte betyder blandt andet, at nationalparker, museer og mange bygninger, herunder Frihedsgudinden, er lukket for besøgende, og at pensioner og ydelser til krigsveteraner forsinkes.

En meningsmåling offentliggjort tirsdag fra Quinnipiac University viser, at 72 procent af amerikanerne er modstandere det spil der kører i Kongressen og som republikanerne primært får skylden for.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip