Obama: Afrika er i bevægelse

Præsident Barack Obama siger, at "Afrika er i bevægelse" og han roser den iværksætterånd, som breder sig på kontinentet.

- Jeg ville være her, fordi Afrika er i bevægelse. Afrika er en af de hurtigst voksende regioner i verden, siger den amerikanske præsident, som kom til Nairobi sent fredag på sit første officielle præsidentbesøg i sin fars hjemland.

- Folk bliver løftet ud af fattigdom, indkomsterne stiger, middelklassen vokser og unge mennesker som jer bruger teknologi til at ændre hele erhvervslivet i Afrika, siger den amerikanske præsident, som lørdag var med til at lede en konference for unge iværksættere.

Hans besøg er politisk og økonomisk og har til formål at styrke de handelsmæssige og sikkerhedspolitiske bånd mellem USA og Kenya. For den amerikanske leder var hovedpunktet lørdag en konference, som skal styrke iværksættere og private initiativer i Afrika.

Kenya har vital betydning for Vesten i kampen mod de somaliske islamister i al Shabaab.

Gruppen, der har bånd til al-Qaeda, stod bag angrebet mod indkøbscentret Westgate for næsten to år siden, hvor 67 mennesker blev dræbt, samt en massakre i april på 148 overvejende unge på en skole i Kenya nær grænsen til Somalia.

Kenyas præsident, Uhuru Kenyatta, siger, at den udbredte fortælling om fortvivlelse i Afrika er falsk og aldrig har været sand.

- Lad alle vide, at Afrika er åbent og klar til at gøre forretninger, siger Kenyatta.

Kenyatta modtog Obama, da han steg ud af præsidentflyet Air Force One. Den amerikanske præsident blev også modtaget af sin halvsøster Auma, og han mødte senere på aftenen en række medlemmer af sin familie i Kenya.

Obama har været i Kenya, hvor hans far blev født, flere gange før, men det er første gang, at han kommer som præsident. Barack Obama den ældre omkom i en bilulykke i Nairobi i 1982. Han blev 46 år.

Den amerikanske præsident har tidligere sagt, at han aldrig rigtigt kendte sin far, som forlod hans mor, da Obama var to år.

Obama skal sent søndag videre til nabolandet Etiopien.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip