Obama afviser amerikanske landtropper i Syrien mod IS

USA's præsident, Barack Obama, afviser et skift i strategien mod Islamisk Stat (IS) på trods af angrebene i Paris fredag og siger, at amerikanske landtropper i Syrien ville være en fejltagelse.

Sådan lyder det mandag efter afslutningen af G20-mødet i Tyrkiet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I stedet for at gå i en ny retning i kampen mod IS, vil koalitionen med USA i spidsen øge tempoet i forhold til at implementere den nuværende strategi.

- Vi vil intensivere den strategi, vi har sat i gang. Men strategien, som vi kører efter, er den strategi, som ultimativt vil virke. Men det vil tage tid, siger Obama.

- Det er ikke kun min vurdering. Det er også mine nærmeste militære og civile rådgivere, der mener, at tropper på jorden ville være en fejltagelse, siger præsidenten ifølge Reuters.

Ifølge Obama er nøglen til fred at løse den politiske krise i Syrien og samtidig mindske det territorium, som IS har tilkæmpet sig. Derefter skal områderne overdrages til lokale styrker, som kan holde gruppen stangen på længere sigt.

- Det er det, der i sidste ende vil gøre en forskel, og det vil tage tid, siger præsidenten.

Ifølge Obama er angrebene i Paris fredag, som dræbte 129 mennesker, et tilbageslag i kampen mod Islamisk Stat. Men han insisterer på, at den amerikanskledede koalition gør fremskridt i forhold til at få ram på den militante gruppe.

Præsidenten gør det klart, at den amerikanske efterretningstjeneste har været opmærksom på et muligt IS-angreb mod Vesten i over et år, men at der ikke var nogen specifik trussel om et angreb på Paris, som man effektivt kunne have reageret på.

- Der har ikke været nævnt noget specifikt om dette angreb, som har gjort, at vi kunne give noget videre til de franske myndigheder eller handle selv, siger Obama.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip