Obama besøger Sverige

»Vi byder præsident Obama velkommen til Sverige 4. september. Bemærkelsesværdigt, men det bliver det første, rigtige bilaterale besøg af en amerikansk præsident i Sverige,« skriver den svenske udenrigsminister, Carl Bildt, på Twitter.

Det Hvide Hus oplyser på sin hjemmeside, at præsidenten vil lægge vejen forbi Sverige, inden Obama efter planen skal til Rusland i forbindelse med G20-topmødet i Sankt Petersborg til september.

»Sverige er en nær ven og samarbejdspartner af USA. Sverige spiller en ledende nøglerolle på den internationale scene ved at være med til at åbne for nye handels- og investeringsmuligheder,« lyder udtalelsen fra Det Hvide Hus.

Den svenske statsminister glæder sig over besøget.

»Det er en god mulighed for at diskutere den politiske og økonomiske udvikling i verden direkte med præsident Obama og en mulighed for at fremføre svenske synspunkter. Jeg ser frem til drøftelserne om betingelserne for handel, behovet for reformer og den økonomiske situation i Europa og verden,« udtaler Frederik Reinfeldt ifølge Svenska Dagbladet.

Tidligere onsdag kom det frem, at Barack Obama har aflyst et møde med Vladimir Putin i Moskva, fordi Rusland har givet whistlebloweren Edward Snowden midlertidigt asyl.

Præsident Barack Obama har to gange besøgt Danmark. Første gang i oktober 2009, da Den Internationale Olympiske Komite holdt møde i København, og igen under klimatopmødet i København december 2009.

Dagens Gossip