Obama besøgte Mandelas fængselscelle

Obama hyldede den 94-årige Mandela, der fortsat er indlagt på et hospital i Pretoria, hvor han behandles for en lungesygdom. Herfra forlyder det, at Mandelas tilstand er uændret, det vil sige »kritisk, men stabil«.

Den amerikanske præsident fik lejlighed til at se nærmere på den celle, hvor Mandela tilbragte størsteparten af sine 27 år i fængsel.

Barack Obama besøgte Robben Island sammen med præsidentfruen Michelle og sine to døtre. De besøgte også det kalkbrud, hvor 34 anti-apartheid-ledere, herunder Mandela, arbejdede dag ind og dag ud i årevis.

Tidligere ærkebiskop Desmond Tutu hyldede søndag Nelson Mandela som en »utrolig person«, der fra sit sygeleje stadig forener sydafrikanerne.

»Selv nu, da Madiba (Mandelas klannavn, red.) er på hospitalet, forener han nationen igen, denne gang i bøn,« sagde Desmond Tutu ifølge nyhedsbureauet AFP.

Tutu beskrev Mandela som en brobygger mellem den til tider delte nation.

»Vi beder for hans velbehag og hans værdighed. Vi beder til, at vi vil være klar til at overdrage ham til Guds hænder,« sagde Desmond Tutu, da han talte ved åbningen af en udstilling om Mandela i Cape Town.

Dagens Gossip