Obama blander sig i græsk lånekrise: I skal reformere

Den økonomiske krise i Grækenland var på dagsorden, da Barack Obama og Angela Merkel mødtes på tomandshånd søndag i forbindelse med det igangværende G7-topmøde i Tyskland.

Den amerikanske præsident og den tyske forbundskansler er blandt andet enige om, at den græske regering skal gennemføre reformer og skabe grobund for varig vækst, siger Obamas talsmand Josh Earnest.

Den amerikanske præsident håber ifølge sin talsmand, at EU-landene får løst lånekrisen i Grækenland uden at udløse for stor bølgegang på de finansielle markeder.

Grækenlands nuværende låneprogram udløber med udgangen af juni. Det ventes, at grækerne har brug for et nyt lån for at forhindre en statsbankerot.

Men den siddende regering med premierminister Alexis Tsipras i spidsen nægter at acceptere de betingelser, som de internationale långivere stiller.

EU, Den Internationale Valutafond og Den Europæiske Centralbank kræver omfattende reformer til gengæld for lån. Det ryster Tsipras på hovedet af. Han kræver i stedet gældslettelse.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip