Obama: Dette hit rocker Det Hvide Hus

Rapperen Kendrick Lamar sætter fut i fødderne hos Barack Obama.

Det afslører den 54-årige amerikanske præsident til magasinet People om sine 2015-favoritter.

Nummeret "How Much a Dollar Cost" hitter i Det Hvide Hus, mens også fru Obama ynder at vrikke hofterne til et af årets største musikalske megahits.

Førstedamen afslører nemlig, at nummeret "Uptown Funk" af Mark Ronson og Bruno Mars også brager ud af højttalerne hos præsidentparret.

Når Obama har en sjælden ledig stund fra embedet som nationens leder, smækker han gerne en god film på dvd'en hjemme i de private gemakker, selv om han og hustruen ikke altid er enige om genren.

Dette år har præsidentens filmfavorit været science fiction-dramaet "The Martian", mens fru Michelle har trykket play til animationsfilmen "Inside Out". Parret er også vilde med at slænge sig på sofaen til en god serie, og her hitter "The Knick" og "Black-ish" blandt andet.

Af årets øvrige højdepunkter fremhæver præsidentparret en række rørende begivenheder, som har mejslet sig ind i erindringen.

- I år var jeg den første præsident til at besøge den nordlige del af polarcirklen, men før det trekkede jeg gennem Alaskas vildmark. Det smukke landskab gav mig åndenød, men det gjorde den tydelige klimaforandring også, siger han og fortæller, hvilken begivenhed der bragte glæde i Det Hvide Hus.

- Det var, at homoseksuelle fik retten til at gifte sig, lyder det fra præsidenten, mens fru Obama også havde rettigheder blandt sine højdepunkter.

- Jeg besøgte en pigeskole i Cambodja, og en pige læste et digt op om projekt "Let Girls Learn", som er vores initiativ til at hjælpe verdens piger med at komme i skole. Det var så smukt, og jeg prøvede ikke at bryde sammen, fortæller førstedamen.

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip