Obama drøftede regionale konflikter med saudisk konge

Konflikterne i Syrien, Irak og Yemen var højt på dagsordenen, da den amerikanske præsident, Barack Obama, onsdag mødtes med Saudi-Arabiens kong Salman.

De menneskeretlige forhold i Saudi-Arabien blev ligeledes nævnt på mødet, oplyser Det Hvide Hus.

- De to ledere bekræftede det historiske venskab og dybe strategiske partnerskab mellem USA og Saudi-Arabien, hed det i en erklæring fra Det Hvide Hus efter mødet mellem Obama og kong Salman.

Men realiteten er, at Obama fik en kølig velkomst, da han ankom på sit officielle besøg i kongedømmet onsdag.

Saudi-Arabien er især utilfreds med atomaftalen, som USA og flere andre lande har indgået med saudiernes ærkefjender i Iran.

Hvad der i detaljer blev sagt på det to timer lange møde mellem Obama og kongen, der talte sammen bag lukkede døre i Erga-paladset i udkanten af hovedstaden Riyadh, er ikke kendt.

Men ifølge Det Hvide Hus drøftede de blandt andet konflikten i Yemen, hvor en koalition anført af Saudi-Arabien beskyldes for at begå krigsforbrydelser mod houthi-oprørerne.

Onsdag meddeler en talsmand for FN, at fredsforhandlingerne mellem Yemens regering og houthi-oprørerne vil blive indledt i Kuwait torsdag.

Forhandlingerne skulle være gået i gang mandag men blev udskudt, fordi de delegationer, der repræsenterer oprørerne og deres allierede, simpelthen ikke dukkede op.

Den yemenitiske regerings forhandlere raser over udeblivelsen og siger, at de forlader Kuwait, hvis forhandlingerne ikke går i gang torsdag morgen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip