Obama er »dybt bekymret« over formodet giftgasangreb

Obama siger, at han er på vagt over for de økonomiske og menneskelige omkostninger, det kan få for USA at blive involveret i komplekse, udenlandske konflikter.

»Hvad, vi har set, indikerer, at dette helt klart er en stor og meget bekymrende episode,« siger han med henvisning til onsdagens angreb.

Den amerikanske præsident har tidligere slået fast, at »en rød linje vil blive krydset«, hvis det syriske regime bruger kemiske våben, men da journalisten spørger ind til dette, svarer Obama forsigtigt:

»Hvis USA går ind og angriber et andet land uden et FN-mandat og uden klare beviser, så er der flere spørgsmål at tage stilling til i forhold til, om international lovgivning understøtter det, og om vi har koalitionens opbakning. Du ved, det er overvejelser, vi er nødt til at tage hensyn til.«

»Forestillingen om, at USA kan løse, hvad der er et sekterisk, komplekst problem inde i Syrien, er til tider overdreven,« tilføjer Obama.

Han opfordrer den syriske præsident, Bashar al-Assad, til at lade FN-inspektørerne undersøge det påståede kemiske angreb, men indrømmer dog samtidig, at han ikke forventer, at Assad vil samarbejde.

Fredag oplyser den britiske regering desuden, at den mener, at det syriske regime står bag onsdagens giftgasangreb.

»Vi tror, at det er et kemisk angreb fra Assads regime, men vi vil gerne have FN til at undersøge det,« siger Storbritanniens udenrigsminister, William Hague, ifølge AFP.

Amerikanske og russiske diplomater skal mødes i Haag i næste uge for at diskutere den mere end to år lange borgerkrig i Syrien, hvor FN skønner, at 100.000 mennesker er blevet dræbt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip