Obama fordømmer drab på betjente i New York

Skrevet af admin

21/12/2014

Dagens topnyheder

USA's præsident, Barack Obama, fordømmer sent lørdag lokal tid drabene på to politibetjente i New York, som blev begået tidligere på dagen.

Det siger han fra sin juleferie på Hawaii, hvor han blev orienteret om hændelsen, mens han spillede golf.

Obama tilføjer, at politibetjente i USA "fortjener vores respekt og taknemmelighed hver eneste dag".

- Jeg fordømmer ubetinget drabene på de to politibetjente i New York. To tapre mænd kommer ikke hjem til deres kære i aften, og det kan intet retfærdiggøre, siger Barack Obama i en erklæring.

- I aften opfordrer jeg til, at folk tager afstand fra vold og ord, som skader, og i stedet for bruger ord, der heler, siger Obama.

De to betjente blev dræbt, mens de sad i deres patruljevogn på en opgave i New York-bydelen Brooklyn.

Myndighederne har identificeret gerningsmanden som en 28-årig mand, der rejste til New York tidligere lørdag, efter at han havde skudt sin kæreste i maven. Hun er uden for livsfare.

Manden har på det seneste skrevet flere opdateringer på sociale medier, som har været hadefulde over for politiet.

Myndighederne kender ikke mandens motiv, men det kan være hævn for politiets drab på to sorte mænd de seneste måneder i USA.

Washington Post skriver, at han efter at have skudt sin kæreste offentliggjorde et billede på sin Instagram-profil af en sølvfarvet pistol og et par blodplettede camouflage-bukser. Til billedet skrev han teksten:

- Jeg giver pansersvin vinger i dag. De tager én af vores ... lad os tage to af deres.

Herefter skrev han hashtaggene #Shootthepolice, #RipMichaelBrown og #RipEricGarner, som også blev brugt i forbindelse med sagerne om de to sorte amerikanere Michael Brown og Eric Garner, der blev dræbt af hvide politibetjente tidligere i år.

Efter drabene på de to politimænd begik den 28-årige mand selvmord, oplyser politiet.

/ritzau/