Obama giver interview til seks TV-stationer før Syrien-afstemning

Det sker forud for den afgørende afstemning i Kongressen, der skal beslutte, om den vil bakke op om Barack Obamas planer om at angribe Syrien.

Interviewene vil blive optaget mandag eftermiddag amerikansk tid, og de vil blive sendt i TV-stationernes aftennyhedsudsendelser, oplyste Det Hvide Hus lørdag.

Præsidenten og hans administration har i de seneste uger forsøgt at få støtte fra både det internationale samfund og den hjemlige politiske front til en straffeaktion mod Syriens styre. De mange TV-interview betragtes som endnu et led i Barack Obamas indsats for at hente opbakning - ikke bare hos politikerne, men også hos de krigstrætte amerikanere.

En ny Gallup-rundspørge viser ifølge Reuters, at 51 procent af amerikanerne er modstandere af et angreb på Syrien, mens blot 36 procent støtter det.

Det er fortsat usikkert, om Barack Obama kan opnå opbakning fra Kongressen til sin Syrien-linje, og om han vil følge en eventuel beslutning fra de amerikanske politikere. Barack Obama har tidligere meldt ud, at han forbeholder sig retten til at træffe sin egen beslutning - uanset hvordan stemmerne falder.

Han advarede lørdag de amerikanske politikere om, at USA ikke kan se stort på det »forfærdelige kemiske angreb i Syrien«, der ifølge amerikanske efterretninger kostede over 1.300 mennesker livet.

Præsident Bashar al-Assads regering afviser anklagerne og har advaret om konsekvenser i regionen, hvis USA retter militære angreb mod Syrien.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip