Obama har ikke afgjort, om han vil vente på våbeninspektører

Det siger USAs udenrigsminister, John Kerry, lørdag ifølge Reuters, ligesom han understreger, at præsidenten vil holde sine muligheder åbne.

Våbeninspektørernes rapport om, hvorvidt der er brugt kemiske våben i Syrien i august, hvor op mod 1.300 mennesker mistede livet, er ventet af både FN og flere andre lande, som ikke vil siger ja eller nej til en eventuel militær indgriben, før rapporten kommer. Ifølge den franske præsident, Francois Hollande, kan rapporten meget vel blive fremlagt i slutningen af næste uge.

Kerry slår dog fast, at adskillige lande allerede er klar til at tage del i et amerikansk-ledet militærangreb.

»Der er et tocifret antal lande, som er klar til at træffe militære foranstaltninger. Vi har flere lande, der er parate til at handle militært, end vi faktisk behøver i den form for militært angreb, der påtænkes,« siger USAs udenrigsminister ifølge AFP.

Og ifølge hans franske modstykke, Laurant Fabius, vokser den internationale støtte til en »stærk« reaktion på det formodede giftgasangreb fra det syriske regime.

»Der er en bred og voksende støtte. Lige nu deler syv ud af de otte lande i G8 vores holdning til en stærk reaktion, og 12 lande i G20 deler også denne holdning,« siger den franske udenrigsminister oven på mødet med Kerry lørdag i Paris.

Også i EU er udenrigsministrene lørdag blevet enige om en fælles erklæring mod Syrien, hvor de fordømmer angrebet, som de ud fra de nuværende beviser er overbeviste om, at Assad-regimet står bag. Derudover kalder de på en reaktion, men om det skal være den militære af slagsen, er der ikke taget stilling til, fordi den diskussion splitter landene.

Dagens Gossip