Obama hiver Danmark og Bill Gates med i klimaprojekt

Med håndsrækninger fra it-milliardæren Bill Gates og den amerikanske præsident, Barack Obama, vil også den danske regering bidrage til at sætte skub i energiforskningen, der skal hjælpe til at redde kloden fra uoprettelige klimaforandringer.

Den danske regering vil fordoble støtten til forskning i ren energi, så man fra 2020 vil bruge 580 millioner kroner til energiteknologisk udvikling og demonstrationsprogrammer (EUDP).

Det internationale projekt fremlægges på et møde under COP21. USA har taget initiativ til projektet, der kaldes "Mission Innovation".

Støtten til energiforskning ligger ifølge Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet aktuelt på 292 millioner i gennemsnit for årene 2015 og 2016, og det beløb vil man således søge midler til at fordoble om fem år.

"Mission Innovation" er både et statsligt og privatfinansieret projektet, og blandt de private investorer er it-milliardæren Bill Gates og Facebook-stifteren Mark Zuckerberg er med.

Det er planen, at den ekstraordinære danske indsats i klimaforskning skal vare over fem år.

Den danske finansiering af energiforskning er imidlertid småpenge i forhold til bidraget fra Bill Gates, som donerer en milliard dollar frem mod 2020 til "Mission Innovation."

It-milliardærens rolle har været at samle en gruppe af investorer til forskningsprojektet.

- Der var heldigvis 27 personer, som var med på idéen.

- Hvis vi støtter en hel række forskellige projekter, vil nogle af dem komme med de løsninger, vi har brug for, siger Bill Gates.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip