Obama i festhumør: Hårjokes og rap-entre

Barack Obama fik lørdag aften mulighed for at lufte sit humoristiske talent, da han talte for stjerner, journalister og politikere ved den årlige korrespondentmiddag i Washington.

Den amerikanske præsident benyttede også lejligheden til at sende et par stikpiller til både medier og politiske modstandere. Men først gjorde han grin med sig selv, efter at han var trådt på talerstolen til rap-nummeret "All I Do Is Win".

- Mine rådgivere var lidt bekymrede over den nye rap-entré. De er lidt mere traditionelle, sagde han.

- De foreslog, at jeg lagde ud med at joke med mig selv. Pille mig selv lidt ned. Men gutter - efter fire år, hvor meget er der så tilbage at pille ned, lød det fra præsidenten.

Foran næsten 3000 gæster viste han også billeder af sig selv påsat pandehår - i et forsøg på at snuppe lidt af den popularitet, som førstedame Michelle Obama nyder.

Der var plads til flere hårjokes. Denne gang om præsidentens stadigt voksende samling grå hår:

- Disse dage ser jeg mig selv i spejlet, og jeg må indrømme, at jeg ikke længere er den velvoksne, muslimske socialist, jeg var engang.

I den forløbne uge var Obama med til at åbne sin forgænger, George W. Bushs, nye bibliotek. Også den siddende præsident arbejder hårdt på også at få et bibliotek i sit navn, slog han fast.

- Nogle har foreslået, at vi placerer det på mit fødested, men jeg vil helst holde det i USA, sagde han med reference til de mange konspirationsteorier om, hvor han blev født.

Tilskuerne til middagen, der er døbt nørdernes bal, var i høj grad mediefolk til trods for, at stjernerne Michael Douglas, Katy Perry og sydkoreanske Psy havde sneget sig med. Og medierne fik også nogle ord med på vejen:

- Jeg ved, at CNN har fået nogle hårde slag på det seneste, men faktum er, at jeg beundrer deres arbejde for at dække alle sider af en historie - i tilfælde af at en af dem skulle være sandfærdig, lød det.

Et andet medie fik særlig stor ros med på vejen, da præsidenten til sidst talte i en mere alvorlig tone:

- Hvis nogen skulle mene, at aviser hører fortiden til, så skal de bare læse et eksemplar af Boston Globe, sagde præsidenten med henvisning til avisens dækning af bomberne ved Boston Marathon 15. april.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip