Obama: Ingen lytter med på dine telefonopkald

»Der er ikke nogen, der lytter med på dine telefonopkald. Det er ikke, hvad det her program handler om,« sagde Obama ifølge Reuters under et besøg fredag i Silicon Valley.

Præsidenten forsikrede, at overvågningsprogrammet rammer den rigtige balance mellem at sikre amerikanerne mod terroristangreb og beskyttelse af deres privatliv.

»Man kan klage over, at det her er »Big Brother« og et program, der er gået amok, men når man faktisk dykker ned i detaljen, synes jeg, at vi har ramt den rigtige balance,« sagde han ifølge Reuters.

Obama understregede også, at overvågningsprogrammet følges af Kongressen og føderale dommere.

Meldingen fra præsidenten kommer, efter at den britiske avis The Guardian har afsløret eksistensen af en hemmlig retskendelse, der er en stående ordre til et af de største amerikanske teleselskaber Verizon om at udlevere såkaldte metadata om telefonopkald til og fra USA.

Det gør amerikanske myndigheder i stand til at opspore de telefoniske kontakter, som mistænkte måtte have haft, og få adgang til oplysninger om, hvor og hvornår opkaldene har fundet sted.

Torsdag rullede sagen videre i The Washington Post, der skrev, at myndighederne også har mulighed for at kikke med i samtlige data hos store internetgiganter som Facebook, Google og Apple. De tre selskaber har dog forsikret om, at de kun leverer data til myndighederne, når der er en konkret retskendelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip