Obama: Klimaændringer er generationsproblem - som kan løses

Den amerikanske præsident, Barack Obama, er sikker på, at verden er i stand til at løse det store problem med global opvarmning, og folk bør ikke fortvivle trods de dystre udsigter for Jorden.

Obama deltager på linje med knap 150 andre verdensledere i klimatopmødet COP21 i Paris, hvor målet er at begrænse klimaændringerne så vidt muligt.

- Klimaændringerne er et massivt problem, det er et generationsproblem.

- Og alligevel - på trods af alt dette, er det vigtigste budskab, jeg har, at jeg faktisk tror, at vi kan løse det her, siger præsidenten videre ifølge AFP.

Forskere og klimapolitikere er enige om, at målet for en klimaaftale er, at verdens lande lover at skære så meget af CO2-udledningen, at gennemsnitstemperaturen på Jorden ikke stiger over to grader celsius fra førindustrielt niveau.

Men de løfter, der hidtil er kommet fra 183 lande, er langt fra nok til at nå det mål. De aktuelle bidrag vil føre til en stigning på mellem tre og 3,5 grader celsius.

Der skal meget mere til.

Alligevel er optimismen hos den amerikanske præsident tilsyneladende stor.

Mødet er ifølge FN historisk, da så mange stats- og regeringschefer aldrig tidligere har været samlet til et klimatopmøde.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip