Obama: Kongressen må hjælpe med at lukke huller i skattelov

Korruption og skatteunddragelse er blevet et stort problem, siger USA's præsident, Barack Obama, med henvisning til de såkaldte Panama-papirer.

Store virksomheder med "smarte advokater" skal betale skat, ligesom almindelige familier gør det, siger han ifølge Reuters og CNN og tilføjer, at USA arbejder i retning af at kunne slå ned på skattesnydere.

- I de seneste måneder har vi set, hvor stort et problem korruption og skatteunddragelse er blevet i hele verden, siger Barack Obama.

- I USA, uanset hvor velhavende eller magtfuld du er, skal du spille under de samme regler som alle andre.

Obama siger, at hans administration har forsøgt at handle på egen hånd for at sikre, at udlændinge ikke gemmer deres ulovlige penge i amerikanske skuffeselskaber.

Planerne omfatter blandt andet krav til bankerne om, at man skal kunne sætte navn på de mennesker, der gemmer sig bag såkaldte skuffeselskaber i lande, hvor de ikke betaler skat.

Forslagene har mødt modstand fra den republikanske opposition i Kongressen.

Derfor bliver Kongressen nødt til at samarbejde, hvis det skal lykkes at lukke de huller i skattelovgivningen, som rigmænd og selskaber udnytter, siger præsidenten.

- Vi kan ikke gøre dette arbejde, hvis Kongressen ikke gør deres del, siger Obama på en pressekonference og tilføjer, at det kræver internationalt samarbejde for at slå ned på skatteunddragelse.

Præsidenten opfordrer samtidig de amerikanske kongresmedlemmer til at vedtage love, der kan hjælpe myndighederne til at efterforske og forebygge økonomisk kriminalitet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip