Obama lægger blomst for Paris-ofre ved Le Bataclan

Sent søndag aften er USA's præsident, Barack Obama, ankommet til Paris, hvor han mandag skal deltage i åbningen af klimatopmødet COP21.

På trods af det sene tidspunkt tog Obama direkte hen til spillestedet Le Bataclan, hvor 90 mennesker blev dræbt i forbindelse med angrebet på Paris 13. november.

Sammen med Frankrigs præsident, François Hollande, og Paris' borgmester, Anne Hidalgo, lagde Obama en blomst ved spillestedet for at ære ofrene for angrebet.

Den amerikanske præsident stod et øjeblik stille foran blomsterhavet, hvor tusindvis før ham har lagt blomster.

Han bøjede hovedet og foldede sine hænder foran sig, viser tv-billeder fra CNN.

Sikkerheden i Paris er i forvejen høj efter angrebene og forud på COP21, og i forbindelse med Obamas besøg ved Le Bataclan blev flere veje afspærret, og helikoptere svævede over området.

Kort efter forlod Obama, Hollande og Hidalgo igen stedet med den amerikanske præsidents arme om sine to værter.

Besøget blev først annonceret i sidste øjeblik, efter at demonstrationer forud for COP21 ud på aftenen udviklede sig til sammenstød mellem klimaaktivister og politi i den franske hovedstads gader. Flere end 200 personer blev anholdt.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, besøgte tidligere på ugen også Le Bataclan, og tidligere søndag aflagde Canadas nyvalgte premierminister, Justin Trudeau, også stedet et visit sammen med Frankrigs premierminister, Manuel Valls.

Ifølge AFP ventes op mod 150 af verdens politiske ledere at komme til Paris i forbindelse med COP21. En stor del af dem ventes også at besøge Le Bataclan for at ære ofrene for det blodige angreb tidligere på måneden.

/ritzau/

Dagens Gossip