Obama lægger vejen forbi Berlin til sommer

Ifølge talsmanden, Georg Streiter, besøger Obama Berlin 18. og 19. juni i kølvandet på et G8-topmøde i Nordirland. Yderligere detaljer om besøget vil først blive annonceret senere, men det står dog allerede klart, at de to ledere skal diskutere en transatlantisk frihandelsaftale, der skal skabe vækst og job.

»Kansleren ser meget frem til besøget og drøftelserne med præsidenten og hans delegation, der vil dække en bred række bilaterale og globale emner - inklusive en styrkelse af det transatlantiske forhold,« siger Streiter.

Europa og USA har i løbet af den kommende måned intentioner om at begynde forhandlinger om en ambitiøs transatlantisk frihandelsaftale, der skal skabe verdens største frihandelsområde.

USA og Tyskland, der er Europas største økonomi, er flere gange stødt sammen over den finanspolitiske strategi, da man i Washington har beskyldt Tyskland for at forsinke en genrejsning af verdensøkonomien ved at have for stort fokus på besparelser.

Tyskland mener derimod, at budgetmæssig disciplin er vejen til vedvarende økonomisk vækst, og det er ventet, at striden mellem netop de to synspunkter kommer til at dominere G8-topmødet i Nordirland.

Obamas besøg kommer en ugen inden 50-års-dagen for den tidligere amerikanske præsident John F. Kennedys berømte »Ich bin ein Berliner«-tale, som han holdt under Den Kolde Krig 26. juni 1963, hvor han svor amerikansk opbakning til Berlin.

Obama har besøgt Tyskland to gange, siden han blev valgt til præsident, men det er det første gang, han er tilbage i Berlin, hvor han som præsidentkandidat holdt tale foran 200.000 mennesker i 2008.

Dagens Gossip