Obama lover støtte til Tyskland efter München-skyderi

USA's præsident, Barack Obama, lover Tyskland al tænkelig støtte efter fredagens skyderi i storbyen München i delstaten Bayern.

- Vores tanker går til dem, der må være blevet ramt. Situationen er ikke afsluttet, og Tyskland er en af vores nærmeste allierede.

- Så vi lover at give al den støtte, Tyskland måtte have brug for i håndteringen af disse omstændigheder, siger Obama.

Samme melding kommer fra demokraternes formentlig kommende præsidentkandidat og tidligere udenrigsminister Hillary Clinton, der på det sociale medie Twitter skriver, at hun "følger den forfærdelige situation".

- Vi står sammen med vores venner i Tyskland, mens de arbejder på at få stillet de skyldige til ansvar, skriver hun.

Hendes modstykke i den kommende præsidentvalgkamp, den nyudnævnte republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, blæser på Facebook til kamp mod terrorisme.

- Dette kan ikke fortsætte. Stigningen i terrorisme truer vores måde at leve på og livet for alle civiliserede mennesker. Vi må gøre alt, der står i vores magt, for at holde det fra vores kyster, skriver Trump.

Også den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), sender tanker til Tyskland på Twitter.

- Endnu engang bedrøvet over et angreb på uskyldige mennesker. En tragisk sommer i Europa. Mine tanker er med ofrene og deres familier, skriver statsministeren.

Fra Storbritannien lyder der også et løfte om støtte fra den nyudnævnte udenrigsminister, Boris Johnson. I en pressemeddelelse skriver han, at man er klar til at assistere tyskerne.

- Jeg er chokeret og rystet over det for forfærdelige angreb, der udfolder sig denne aften i München. Mine tanker er med de sårede og familierne til de dræbte, skriver Johnson.

Udmeldingerne kommer efter et skyderi ved indkøbscenteret Olympia i München fredag aften, hvor flere er dræbt, efter at en eller flere gerningsmænd åbnede ild mod forbipasserende.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip