Obama: Mandela er inspiration for hele verden

Det Hvide Hus meddelte tidligere, at Obama ikke havde intentioner om at mødes med den svækkede Mandela. Obama mødtes i stedet med familie til Mandela, ligesom han talte i telefon med Mandelas kone, Graca Machel.

Mødet med familiemedlemmerne fandt sted i The Nelson Mandela Foundation i Johannesburg. Præsidentfruen Michelle Obama deltog ikke i mødet, men var med ved sin mands side under telefonsamtalen med Graca Machel, oplyser bbc.co.uk.

Obama hyldede i en tale i Pretoria Mandela for sin principfasthed.

»Den strøm af kærlighed (over for Mandela, red.), vi har set de seneste dage, viser, at Nelson Mandelas triumf og hans nation taler til noget meget dybt i den menneskelige ånd: Hungeren efter retfærdighed og værdighed, som overskrider grænser mellem race og klasse, religion og land,« sagde Obama ifølge bbc.co.uk.

Graca Machel er fortsat ved sin mands side på hospitalet i Pretoria. Efter samtalen med Obama sagde hun, at hun havde videreformidlet »budskab om styrke og inspiration« til sin mand.

Sydafrikas præsident, Jacob Zuma, sagde tidligere lørdag, at Mandelas tilstand fortsat er »kritisk, men stabil«. Han udtrykte håb om, at Mandela snart kan udskrives fra hospitalet.

Barack Obama ventes søndag at besøge fængselsøen Robben Island, hvor Mandela sad fængslet i 18 år. Mandag slutter Obamas besøg i Sydafrika, og han rejser videre til Tanzania.

Dagens Gossip