Obama nægter fortsat at forhandle med Republikanerne

Efter mere end en times samtaler i Washington, der ikke førte til en løsning, udsendte Det Hvide Hus en erklæring, hvori præsidenten gav udtryk for et fortsat håb om at »fornuften vil sejre« i budgetkrisen.

»Præsidenten gjorde det klart, at han ikke kommer til at forhandle om en genåbning af den offentlige sektor eller en hævelse af gældsloftet for at betale for udgifter, som Kongressen allerede har afholdt,« hedder det i erklæringen fra Det Hvide Hus.

Obama mødtes i Det Ovale Værelse med den republikanske formand i Repræsentanternes Hus, John Boehner, den republikanske senatsleder Mitch McConnell, Demokraternes flertalsleder i Senatet, Harry Reid og mindretalslederen Nancy Pelosi, der er demokrat.

Det var de første samtaler siden en delvis lukning af den offentlige sektor blev sat i gang tirsdag.

Republikanerne har krævet, at Obama går med til at skære i eller udskyde sin sundhedsreform, der betyder, at millioner af mindrebemidlede amerikanere får ret til en sygeforsikring.

Den amerikanske regering lukkede tirsdag ned for en lang række offentlige instanser for første gang i 17 år og sendte hundredetusinder af offentligt ansatte hjem uden løn.

Udover den delvise lukning af den offentlige sektor står USA over for en historisk udfordring, når staten 17. oktober ikke længere vil kunne betale sine regninger med mindre Kongressen accepterer at løfte gældsloftet.

»Kongressen kunne handle i dag og genåbne den offentlige sektor og stoppe de skadelige virkninger på økonomien og for familier over hele landet,« hedder det i erklæringen fra Det Hvide Hus.

»Præsidenten håber fortsat, at fornuften vil sejre, og at Kongressen ikke kun gør sit arbejde og genåbner den offentlige sektor, men også betaler sine regninger«.

Hvis der ikke findes en løsning inden 17. oktober, kan det få store konsekvenser ikke bare for amerikansk økonomi, men for de globale markeder, vurderer analytikere.

BNB/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip