Obama: Nice-angreb vil ikke afskrække os i kampen mod IS

Ikke kun USA, men hele verden, støtter Frankrig efter angrebet i Nice torsdag aften. Det siger den amerikanske præsident, Barack Obama, i en udtalelse i Det Hvide Hus fredag.

- Det er en trussel mod os alle, siger Obama og fordømmer angrebet, der har kostet 84 mennesker livet.

Præsidenten understreger, at USA ikke vil bøje sig i kampen mod terror, men lover at knuse grupper som Islamisk Stat (IS) og andre terrornetværk.

- Vi vil ikke lade os afskrække i vores kamp mod terrorisme, understreger Obama.

- Frankrig er USA's ældste allierede og en af vores stærkeste allierede. Vi skylder hinanden vores frihed, siger præsidenten.

Hans ord faldt ved en reception for udenlandske diplomater, som var inviteret til Det Hvide Hus fredag.

Her sagde han, at kampen mod terrorisme skal vindes ved at tilbyde unge mennesker over hele verden "en bedre vision" for deres fremtid, så de ikke fristes af at slutte sig til de yderliggående militante grupper.

- Vi vil vinde denne kamp ved at være tro over for vores værdier om mangfoldighed, retssystem, forskellighed og friheder som religionsfrihed og forsamlingsfrihed. De samme friheder, som folk i Nice fejrede i aftes på Bastilledagen, siger Obama.

Han nævner den seneste tids angreb i USA, Tyrkiet, Irak og Bangladesh og påpeger, at terrorister angriber mennesker med alle typer baggrunde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip