Obama og Cameron: Nato kan spille rolle i flygtningekrise

Den britiske premierminister, David Cameron, har drøftet med den amerikanske præsident, Barack Obama, hvordan forsvarsalliancen Nato kan bidrage til bestræbelserne på at håndtere flygtningekrisen i Europa.

Det siger begge ledere på en fælles pressekonference efter fredagens møde.

- Vi drøftede nye tiltag for at adressere flygtningekrisen, herunder sammen med vores Nato-allierede, siger Obama.

I forvejen har Nato en flådestyrke bestående af fem skibe, der i sidste måned blev sat ind i kampen mod de menneskesmuglere, som fragter flygtninge og migranter fra Tyrkiet til de græske kyster og dermed EU.

Det danske flådefartøj Absalon bliver en del af indsatsen fra september, har forsvarsminister Peter Christensen (V) tidligere oplyst.

Hverken Obama eller Cameron uddybede fredag, hvad de drøftede af mulige nye tiltag, som Nato kan bidrage med i forbindelse med flygtningekrisen. I stedet kom pressekonferencen især til at handle om Obamas indblanding i briternes kommende EU-afstemning.

Om sikkerhedssamarbejdet siger Obama, at landene skal blive bedre til at dele efterretninger for at kunne bekæmpe terror.

Den amerikanske præsident siger også, at det er vigtigt at tage alvorligt, hvis Islamisk Stat begynder at få fodfæste i Libyen. Men han understreger, at det ikke vil komme på tale at indsætte landtropper i Libyen.

/ritzau/

Dagens Gossip