Obama og Putin drøfter OL-sikkerhed efter terrortrussel

Den amerikanske præsident, Barack Obama, har tirsdag talt i telefon med Ruslands præsident, Vladimir Putin, omkring sikkerheden ved vinter-OL i den russiske by Sotji i næste måned.

Lederne af de to stormagter drøftede, hvordan de kan sikre en "sikker og forsvarlig" sportsbegivenhed efter den seneste tids stigende frygt for et terrorangreb.

USA har tilbudt sin fulde støtte til russerne op til de vinterolympiske lege. Mandag stillede det amerikanske udenrigsministerium to flådefartøjer i Sortehavet samt militærfly til rådighed, hvis det skulle blive nødvendigt.

Pentagon-udmeldingen kom, efter at to militante islamister i en video havde taget ansvaret for de dødbringende terrorangreb i Volgograd i december. Her mistede i alt 34 mennesker livet.

Iført selvmordsbælter advarer de Ruslands præsident om, at militante islamister også vil være "til stede" ved vinter-OL i sortehavsbyen Sotji, der foregår fra 7. til 23. februar.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har USA's militær og efterretningsvæsen gennemgået forskellige planer for at evakuere amerikanske statsborgere, hvis det skulle blive nødvendigt.

Obama og Putin diskuterede også den forestående fredskonference om Syrien, der begynder onsdag i den schweiziske by Montreux, samt den iranske atomaftale.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip