Obama og Putin talte om Syrien på 35 minutters kaffemøde

USA's præsident, Barack Obama, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, enedes søndag om, at sikre FN en rolle i bestræbelserne på at få bragt blodsudgydelserne i Syrien til en afslutning.

De to ledere mødtes til drøftelser over kaffe i forbindelse med G20-topmødet i Tyrkiet.

- Samtalen varede omkring 35 minutter og var centreret omkring bestræbelserne på at få afsluttet konflikten i Syrien, siger en amerikansk regeringsembedsmand og henviser til, at bombe- og skudangrebene i Paris umiddelbart før topmødet havde understreget, hvor stor betydning det har at få stoppet borgerkrigen.

Det russiske præsidentkontor, Kreml, siger om drøftelserne mellem Obama og Putin, at "meningsforskelle består, men tonen under mødet var konstruktiv".

En ledende embedsmand fra den russiske delegation i Tyrkiet siger, at lederne fra G20-landene formentlig vil diskutere den syriske leders, præsident Bashar al-Assads, skæbne ved et møde sent søndag.

- Jeg tror, at det sker nu, siger Svetlana Lukasj fra den russiske delegation til journalister i den tyrkiske kystprovins Antalya, da hun blev blev spurgt, om Assads fremtid er på dagsordenen.

Mødet mellem Obama og Putin er det første, siden Ruslands luftangreb i Syrien blev indledt.

Obama og Putin var enige om, at der skal føres forhandlinger i regi af FN, og at der skal etableres våbenhvile og et overgangsstyre.

Kurdiske peshmerga-soldater har i de seneset dage vundet en strategisk vigtig by i Irak efter at have fået massiv støtte fra amerikanskledede luftangreb. Kurderne har genindtaget byen Sinjar fra Islamisk Stat og dermed afskåret en meget vigtig forsyningslinje til Syrien.

Islamisk Stat er forhindret i at bruge landevej 47 som forsyningslinje og som indirekte forbindelse mellem Mosul i Irak og Raqqa i Syrien, som er Islamisk Stats selvudnævnte hovedstad.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip