Obama og Xi enige om fælles kurs over for Nordkorea

Ifølge BBC kalder amerikanske embedsmænd mødet »unikt, positiv og konstruktivt.«

USAs nationale sikkerhedsrådgiver Tom Donilon siger, at Obama advarede den kinesiske præsident om, at cyberkriminalitet kunne være en forhindring for en udvikling af forholdet mellem de to lande.

Han sagde også, at begge lande var enige om, at Nordkorea skal i gang med en atomnedrustning.

Samtalerne mellem de to ledere kom også ind på emner som økonomi og miljømæssige spørgsmål.

På et pressemøde sagde Donilson, at præsident Obama havde beskrevet de forskellige problemer USA står over for med hensyn til hackerangreb og tyveri af intellektuelle rettigheder.

Han gav ikke yderligere detaljer, men understregede, at Washington ikke var i tvivl om, at hackerangrebene stammede fra Kina.

Tidligere sagde præsident Xis rådgiver i udenrigsspørgsmål til journalister, at Kina ville samarbejde med USA i forhold til cyber-sikkerhed.

»Cyber-sikkerhed må ikke blive en kilde til gensidig mistænksomhed og konflikter, men bør i stedet være et af lyspunkterne i vores samarbejde,« sagde han.

Donilson sagde, at de to landes ledere var nået til en »høj grad af enighed i spørgsmålet.«

»De var også enige om, at Nordkorea skal nedruste. Ingen af de to lande vil acceptere Nordkorea som en atommagt og vil arbejde tættere sammen for gennem dialog at opnå en nedrustning,« sagde han.

Efter topmødet udsendte Det Hvide Hus en pressemeddelelse, hvor man skrev, at de to lande var blevet enige om at arbejde sammen om at reducere udledningen af drivhusgasser.

Mødet er det første mellem de to siden Xi blev præsident i marts.

Dagens Gossip