Obama om Clintons e-mail-sag: Staten var aldrig i fare

Skrevet af admin

11/04/2016

Dagens topnyheder

Den amerikanske præsidentkandidat Hillary Clinton bragte aldrig den nationale sikkerhed i fare, da hun som USA's udenrigsminister brugte en privat e-mailserver i forbindelse med arbejdet som minister.

Det fastslår præsident Barack Obama søndag i et interview med Fox News.

- Jeg mener, det er vigtigt at se denne sag i et større perspektiv. Vi taler om en person, der har tjent sit land i fire år som udenrigsminister og som udførte et fremragende arbejde, siger præsidenten.

Clinton, der arbejdede i Obamas regering fra 2009 til 2013, forsikrer, at hendes håndtering af e-mails ikke brød nogen regler, og at en igangværende efterforskning vil understrege netop det faktum.

Efterforskningen gennemføres af det amerikanske forbundspoliti, FBI, med bistand fra det amerikanske justitsministerium. At et ministerium under demokraten Obama involveres i sagen er imidlertid helt uproblematisk, forsikrer præsidenten.

- Jeg garanterer, at der ikke er nogen politisk indflydelse i nogen efterforskning gennemført af justitsministeriet eller af FBI - ikke bare i denne sag, men i enhver sag, siger Obama.

Det amerikanske udenrigsministerium oplyste tidligere på måneden, at man efter anmodning fra FBI havde droppet en intern undersøgelse af, hvorvidt håndtering af fortrolig information blev håndteret korrekt under Clintons ledelse.

I forbindelse med den igangværende valgkamp om at blive Det Republikanske Partis præsidentkandidat har flere politikere henvist til netop e-mail-sagen som et argument for, at Clinton ikke egner sig til at blive præsident.

/ritzau/Reuters