Obama opfordrer Morsi til at lytte til demonstranter

Det mener Barack Obama, som med bekymring følger situationen i Egypten, og som derfor har ringet til sin kollega i landet, oplyser Det Hvide Hus ifølge Reuters.

Den amerikanske præsident »fortalte præsident Morsi, at USA følger den demokratiske proces i Egypten og ikke støtter noget enkelt parti eller gruppe,« oplyser Det Hvide Hus i en pressemeddelelse.

»Præsident Obama opfordrede præsident Morsi til at til at tage initiativ til at vise, at han reagerer på deres (demonstranternes, red.) bekymringer og understregede, at den nuværende krise kun kan løses gennem en politisk proces,« forlyder det endvidere.

Egypten har i den seneste uges tid været præget af omfattende demonstrationer og sammenstød mellem tilhængere og modstandere af Mohamed Morsi, som søndag kunne fejre et år på præsidentposten. Flere personer har mistet livet, mens hundredvis af mennesker er blevet såret under urolighederne.

Millioner af mennesker kræver Morsis afsked, de er blandt andet utilfredse med, at deres levestandard ikke er blevet bedre, og det har fået det magtfulde egyptiske militær til at reagere. Det har mandag givet Morsi 48 timer til at finde en løsning på den spændte politiske situation i Egypten, og Morsi og hans parti, Det Muslimske Broderskab, er samtidig blevet opfordret til at lytte til demonstranternes krav.

Dagens Gossip