Obama rejser til Dallas for at mindes dræbte betjente

Præsident Barack Obama rejser til Dallas på tirsdag for at deltage i en mindehøjtidelighed for de fem betjente, der blev dræbt ved et skyderi i storbyen torsdag aften.

Det oplyser Det Hvide Hus.

- Præsidenten rejser til Dallas, Texas, for at tale ved en tværreligiøs mindehøjtidelighed, siger Josh Earnest, Obamas talsmand.

Det er Dallas' borgmester, Mike Rawlings, der har inviteret Obama til at komme og tale.

Skyderiet opstod torsdag aften midt under en demonstration i Dallas mod politiets nedskydning af to sorte mænd tidligere på ugen i staterne Louisiana og Minnesota.

En formodet snigskytte, der havde forskanset sig i et parkeringshus i Dallas, skød og dræbte fem politibetjente og sårede syv andre politifolk. Også to civile blev såret.

Under Nato-topmødet i Polen fredag gav den amerikanske præsident udtryk for, at han ikke kan genkende det billede af et splittet USA, som han mener bliver tegnet efter skudepisoden i Dallas.

- Jeg mener bestemt ikke, at USA er så delt, som det er blevet antydet. Amerikanere af alle racer og af alle baggrunde er med rette oprørte over utilgivelige angreb på politiet. Uanset om det er i Dallas eller andre steder, sagde Barack Obama.

Han er søndag på officielt besøg i Spanien, men de blodige begivenheder i Dallas har fået præsidenten til at afkorte sit besøg.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip