Obama rejser til Orlando efter masseskyderi

Skrevet af admin

14/06/2016

Dagens topnyheder

USA's præsident, Barack Obama, rejser torsdag til Orlando i Florida for at vise respekt over for ofrene for søndagens masseskyderi og deres familier.

Det oplyser Det Hvide Hus i Washington.

- På torsdag vil præsidenten rejse til Orlando, Florida, for at vise respekt over for ofrenes familier og vise sin solidaritet med lokalsamfundet, når det skal forsøge at komme sig, siger talsmand Josh Earnest i en skriftlig udtalelse ifølge Reuters.

Barack Obama har i forbindelse med andre masseskyderier i USA også besøgt åstederne. Det var blandt andet tilfældet, efter at 20 skolebørn og seks ansatte blev dræbt på Sandy Hook-skolen i Connecticut i 2012.

Han har også flere gange opfordret Kongressen til at vedtage lovgivning, der gør det sværere at skaffe sig et skydevåben.

Den amerikanske præsident har efter skyderiet i Orlando, hvor mindst 49 personer blev dræbt, været forsigtig med at konstatere, at gerningsmanden, Omar Mateen, var tilknyttet Islamisk Stat.

Men Obama sagde mandag, at Mateen var blevet "inspireret af forskelligartede ekstremistiske informationer, der var spredt på internettet".

- Der ser ud, som om at han i sidste øjeblik annoncerede sin troskab over for Isil, men der er foreløbig ingen beviser på, at det rent faktisk styrede ham, sagde Obama, der bruger en anden betegnelse for Islamisk Stat (IS).

/ritzau/