Obama sender angreb til afstemning i Kongressen

Lørdag aften sagde den amerikanske præsident, at han har besluttet sig for, at USA skal angribe Syrien og straffe præsident Bashar al-Assad for det giftgasangreb på civilbefolkningen, som USA mener at have beviser for, at han stod bag. Men Obama vil have samtykke fra folkets repræsentanter i Kongressen, inden han trykker på angrebsknappen.

Medlemmerne af Kongressen kan tidligst tage stilling til spørgsmålet om et angreb på Syrien 9. september, hvor de vender tilbage fra sommerferie.

Og noget tyder på, at et eventuelt angreb kan iværksættes, kort efter politikerne vender tilbage til Washington.

»Efter samråd med præsidenten, så forventer vi, at Huset (Repræsentanternes Hus, red.) tager stilling i ugen, der starter med den 9. september. Det giver præsidenten tid til at føre sin sag over for Kongressen og det amerikanske folk,« siger formanden for Repræsentanternes Hus, John Boehner, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Barack Obama har tidligere lovet ikke at gå i krig uden at have Kongressen med sig, og det forsøger præsidenten altså nu at få, selv om han sagtens kan vælge at starte et angreb uden at spørge folkets repræsentanter om lov.

Og Barack Obama har besluttet sig for, at præsident Bashar al-Assad skal straffes for det giftgasangreb, som amerikanerne mener at have beviser for, at han udførte 21. august, hvor der ifølge amerikanske efterretninger blev dræbt 1.429 personer.

»Jeg har besluttet, at USA bør indlede en militær aktion mod Syrien,« sagde Barack Obama fra talerstolen ved Det Hvide Hus lørdag aften.

Men han vil altså spørge Kongressen om lov først.

Kort efter pressemødet skrev flere internationale medier, at Barack Obama vil forsøge at samle Kongressen tidligere end 9. september, så et eventuelt angreb på Syrien kan fremskyndes.

Dagens Gossip