Obama siger undskyld for angreb på hospital

Undskyld. Jeg kondolerer.

USA's præsident, Barack Obama, har ifølge Det Hvide Hus ringet til organisationen Læger Uden Grænser (MSF) og til Afghanistans præsident, Ashraf Ghani, for at sige undskyld og kondolere, efter at et hospital i byen Kunduz i Afghanistan i lørdags blev ramt under et amerikansk luftangreb.

Hospitalet drives af Læger Uden Grænser. 22 mennesker blev dræbt ved angrebet.

- Præsident Obama talte i morges i telefon fra Det Ovale Værelse med Dr. Joanne Liu, international præsident for Læger Uden Grænser, for at sige undskyld og udtrykke sine kondolencer for det MSF-personale og patienter, der blev dræbt eller såret, da USA's luftangreb ved en fejl ramte et MSF-hospital i Kunduz.

Det siger Josh Ernest, pressesekretær i Det Hvide Hus, ifølge tv-stationen ABC.

MSF har krævet en international undersøgelse af, hvad der skete i Kunduz i lørdags.

USA's forsvarsminister, Ash Carter, og general John Campbell, øverstkommanderende for de internationale styrker i Afghanistan, har begge erkendt, at det var en fejl.

Afghanske styrker i området var i kamp mod Taliban og havde forinden bedt om amerikansk luftstøtte.

- For at gøre det klart, var beslutningen om at yde luftstøtte en amerikansk beslutning, der blev truffet inden for den amerikanske kommandovej, sagde Campbell tirsdag i en høring i Senatets Komite for Væbnede Styrker i den amerikanske forbundshovedstad, Washington D.C.

- Et hospital blev ved en fejl ramt. Vi vil aldrig med overlæg ramme en beskyttet, lægelig facilitet, sagde han.

Videre tilføjede generalen, at han har givet sine styrker ordre til at løbe rutiner og de operationelle instrukser igennem for at sikre, at det ikke sker igen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip