Obama skændes med Republikanerne om syriske flygtninge

Republikanske politikere i Washington fortsætter deres forsøg på at stoppe præsident Barack Obamas plan om, at USA de kommende år skal modtage 10.000 flygtninge fra Syrien.

Efter fredagens massakrer på mindst 129 tilfældige mennesker i Paris har flere republikanere advaret om, at der kan være risiko for, at militante personer kan slippe ind i landet under dække af at være på flugt fra krigen i Syrien.

En af gerningsmændene bag angrebene i Paris menes at være kommet ind i Europa efter at have udgivet sig for at være syrisk migrant.

Ledende republikanere har derfor fremsat et lovforslag, der indebærer skærpede baggrundstjek af syrere og irakere, der ønsker at komme ind i USA. En midlertidig lempelse af de amerikanske visumregler for personer fra blandt andet Syrien kræves også fjernet.

- Jeg mener ikke, at vi kan spille russisk roulette med vores nationale sikkerhed, siger Michael McCaul, der er formand for udvalget for national sikkerhed i Repræsentanternes Hus.

En afstemning om forslaget kan komme allerede torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP. Men fra Det Hvide Hus lyder det, at Obama vil benytte sig af sin vetoret, hvis forslaget bliver vedtaget.

- I betragtning af de liv, der står spil og af hensyn til vigtigheden af amerikansk lederskab i forhold til den syriske flygtningekrise for vores partnere i Mellemøsten og Europa, vil præsidenten nedlægge veto, hvis han bliver præsenteret for H.R. 4039 (lovforslaget, red.).

Presset på politikerne i Kongressen er taget til, efter at guvernører fra mindst 27 af USA's 50 delstater har udtrykt modstand over for at modtage flere flygtninge fra Syrien.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip