Obama sortlister ordet 'negro' fra amerikansk lov

Skrevet af admin

21/05/2016

Mest læste i dag

Den amerikanske præsident, Barack Obama, har fredag underskrevet en lov, der sletter brugen af ordene 'oriental' og 'negro', som på dansk kan oversættes til 'orientalsk' og 'neger', fra de føderale amerikanske love.

Barack Obama underskrev loven sammen med seks andre nye love fredag, oplyser Det Hvide Hus ifølge det politiske medie Thehill.com.

For en gangs skyld var der ikke nogen modstand at spore i Kongressen, hvor forslaget om at slette de to uddaterede ord, der i dag bliver betragtet som nedladende, gik igennem uden nogen former for modstand. Det er et sjældent syn i USA, især i et valgår.

Først passerede forslaget uden modstand Huset, den ene af Kongressens to kamre, i februar. Mandag blev den enstemmigt vedtaget i det andet kammer, Senatet, inden præsidenten altså underskrev den færdige lov fredag.

- Disse udtryk har ingen plads i føderal lovgivning. De er for længst uddateret, og der er tale om nedværdigende udtryk, som endelig vil være borte, siger demokraten Grace Meng, der er ophavsmand til lovforslaget, ifølge Thehill.com.

Loven betyder, at ordet 'oriental' vil blive erstattet med ordene 'Asian American', ligesom ordet 'negro' vil blive erstattet af ordene 'African American'.

/ritzau/