Obama støtter officielt Clinton i ny video

Præsident Barack Obama giver sin opbakning til Hillary Clinton i en video, der er postet på hendes officielle YouTube-side.

- Jeg støtter hende, jeg er på og jeg kan ikke vente med at komme ud og føre valgkamp med Hillary, siger Obama i videoen.

- Jeg ved, hvor vanskeligt dette job kan være, det er derfor jeg ved, at Hillary vil være så god til det. Faktisk tror jeg ikke, at der nogensinde har været nogen mere kvalificeret til dette embede.

Allerede i næste uge vil præsidenten slutte sig til Clintons valgkamp i Wisconsin.

I torsdagens video betegner Obama sin tidligere udenrigsminister som en person med stort mod, medfølelse og hjerte.

- Jeg har set hendes dømmekraft, jeg har set hendes robusthed og jeg har set hendes engagement i vores værdier på nært hold, siger Obama i videoen.

Præsidenten lykønsker hende med at skabe historie ved at blive Demokraternes præsidentkandidat ved valget 8. november.

Hun er endnu ikke formelt nomineret, men har sikret sig tilstrækkeligt med delegerede til at blive valgt som sit partis bud på Obamas efterfølger.

Hvis Clinton vinder valget i november, bliver hun den første kvinde på præsidentposten i USA.

Obama har stadig en høj popularitet blandt de amerikanske vælgere, og hans opbakning til Clinton ventes at styrke hende, skriver Reuters.

I et interview med nyhedsbureauet fortæller Clinton, at det "betyder alverden" for hende at få opbakning fra Obama, som var hendes rival under valgkampen for otte år siden.

- Det er en stor glæde og ære, at præsident Obama og jeg gennem årene er gået fra at være indædte konkurrenter til at være rigtige venner, siger Hillary Clinton.

Obamas officielle opbakning til Clinton øger presset på Bernie Sanders, den anden kandidat i Demokraternes valgkamp, for at trække sig, så partiet kan bruge kræfterne på at slå den formodede republikanske præsidentkandidat, Donald Trump.

Sanders holdt møde med Obama kort inden offentliggørelsen af videoen. I optagelsen nævner Obama mødet med Sanders og takker senatoren fra Vermont for at have sat fokus på emner som økonomisk ulighed og for at have inddraget mange unge i præsidentkapløbet.

Se videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=S9W0F2mz1jc

/ritzau/

Dagens Gossip