Obama: Syrien-resolution kan håndhæves

Det ventes at ske klokken to dansk tid.

USAs præsident, Barack Obama, betegner ifølge flere nyhedsbureauer resolutionsudkastet som »juridisk bindende og mulig at håndhæve«.

Obama betegner resolutionen som en »kæmpe sejr« for det internationale samfund, men udtrykker samtidig bekymring for, om det syriske regime vil efterleve kravet om afvæbning.

»Folk er forståeligt nok bekymrede for, om Syrien vil opfylde forpligtelsen,« sagde Obama fredag ifølge AFP.

»Der er legitime bekymringer for, hvordan vi rent teknisk kan få fat på de kemiske våben, mens der udkæmpes en krig i landet,« sagde Obama og slog fast, at det vil få konsekvenser, hvis resolutionen ikke efterleves.

Obama mener også, det er pres fra USA, der har banet vejen for vedtagelsen af resolutionen, som indebærer, at præsident Bashar al-Assads kemiske våben skal være tilintetgjort inden sommeren 2014.

»Det er tvivlsomt, at vi ville have nået hertil, hvis det ikke havde været for den troværdige trussel om amerikansk indgriben i kølvandet på den frygtelige tragedie, som fandt sted 21. august,« sagde Obama med henvisning til et angreb med kemiske våben mod en forstad til Damaskus i august.

Dagens Gossip