Obama underskriver ny lov om støtte til soldaterfamilier

Støtten er blevet indefrosset som følge af nedlukningen af store dele af USAs offentlige sektor, og var en af konsekvenserne af, at de demokratiske og republikanske politikere ikke kunne nå til enighed om en budgetaftale for regnskabsåret 2014, der blev indledt 1. oktober.

USAs forsvarsministerium har tidligere meldt ud, at en lov underskrevet af præsidenten kort inden nedlukningen kun gav Pentagon mulighed for at udbetale støtte til veteraner, ikke til pårørende af soldater dræbt i tjenesten. Det vakte offentlig furore i USA, og derfor satte Barack Obama sin stabschef i Det Hvide Hus, Denis McDonough, til at finde en løsning med kongressen, sagde talsmand Jay Carney fra Det Hvide Hus ifølge Reuters torsdag.

Slutresultatet er lovgivning, som kongressen godkendte tidligere torsdag, der gør det muligt at udbetale støtte til mindst fem familier til soldater, der i sidste weekend blev dræbt i Afghanistan, skriver Reuters.

Sent torsdag dansk tid forhandlede Barack Obama med republikanerne om et republikansk forslag om midlertidigt at hæve gældsloftet for at afværge en amerikansk gældskrise.

Det lykkedes ikke præsidenten og de 20 ledende republikanere, der mødtes til forhandlinger, at nå til enighed om en aftale, men stemningen var efter forhandlingerne optimistisk.

Republikaneren Pete Sessions fra Repræsentanternes Hus sagde torsdag, at han håbede på, at Repræsentanternes Hus og Barack Obamas administration ville finde fælles fodslag om en aftale om at hæve gældsloftet og finansiere regeringen i løbet af fredag lokal tid.

Pete Sessions sagde natten torsdag nat dansk tid, at Det Hvide Hus og hans republikanske partifæller i løbet af de kommende 15 timer ville udarbejde en række parametre for at skabe grundlag for fremskridt.

Hvis det lykkedes, ville de derefter forsøge at indgå en aftale, lød det.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip