Obama: Vi tager mulig flybombe meget alvorligt

Der er fortsat stor mystik om, hvad der forårsagede lørdagens flystyrt i Egypten, hvor 224 personer mistede livet.

Men den amerikanske præsident, Barack Obama, vil ikke udelukke, at der kan have været tale om et angreb, hvor nogen har placeret sprængstof om bord.

- Det er muligt, at der var en bombe om bord. Og det tager vi meget alvorligt, siger Obama i et interview på radiokanalen Kiro/CBS News ifølge Reuters.

- Vi kommer til at bruge meget tid på at sikre, at vores egne efterforskere og vores egne efterretningstjenester finder ud af, hvad der sker, før vi kommer med nogen endelige erklæringer. Men det er helt klart muligt, at der var en bombe om bord, lyder det fra præsidenten.

Det er Storbritannien, som mest tydeligt har givet udtryk for, at det mener, at det er sandsynligt, at tilhængere af Islamisk Stat i Egypten står bag et formodet bombeangreb mod det russiske passagerfly.

Alle personer om bord omkom, da flyet styrtede ned på Sinai-halvøen lørdag kort efter at være lettet fra lufthavnen i det populære ferieområde Sharm el-Sheikh.

Selvom flyets såkaldte sorte bokse er fundet, ventes undersøgelsen af årsagen til flystyrtet ifølge de egyptiske myndigheder at tage flere måneder.

Storbritannien valgte onsdag at indstille alle fly til og fra Sharm el-Sheikh, men fredag vil man begynde at fragte nogle af de 20.000 briter, som opholder sig i den egyptiske by, tilbage til deres hjemland.

Umiddelbart vil det dog stadig ikke være tilladt at flyve fra Storbritannien til lufthavnen i Sharm el-Sheikh.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip