Obama: Vi vil finde ud af hvem der står bag eksplosionerne og hvorfor

Den amerikanske præsident Barack Obama gik mandag aften på tv efter to eksplosioner ramte Boston ved afslutningen på det årlige maratonløb i byens gader. To blev dræbt og mindst 90 såret, skriver avisen Boston Globe.

Obama sagde blandt andet, at han har beordret den føderale regering til at øge sikkerheden flere steder i landet. I flere storbyer er turistattraktioner blevet lukket, og i Washington blev området foran Det Hvide Hus på Pennsylvania Avenue spærret af.

» Vi ved endnu ikke, hvem der står bag eksplosionerne og hvorfor, men vi vil nå til bunds i denne sag og de skyldige vil blive draget til ansvar« sagde Obama.

Eksplosionerne ramte et område tæt på målstregen, mens flere løbere var på vej ind.

49-årige Morten Sandlykke var som deltager i løbet vidne til eksplosionerne.

»Som der altid er ved denne slags begivenheder, var der fyldt med tusindvis af glade og festlige tilskuere, der hepper og råber på løberne. Jeg er selvfølgelig glad for at være tæt på målstregen, men der hører jeg pludselig en kæmpeeksplosion til venstre for mig. Jeg når lige et splitsekund at tænke, at det er fyrværkeri eller noget lignende for at fejre maraton-løbet, men så kommer der en ny eksplosion lige ved siden af mig,« siger han til BT.

»Jeg når lige at tænke, hvad fanden var det, og så bryder kaos løs - der opstår vild panik omkring mig. Folk skriger og græder, mens de flygter fra stedet.«

Morten Sandlykke fortæller, at han ser folk blive kastet over afspærringer og revet gennem luften af den enorme eksplosion.

Der er endnu ikke oplysninger om, hvem der står bag eksplosionerne i forbindelse med maratonløbet, hvor omkring 27.000 løbere deltog.

Dagens Gossip